Wednesday, 6 February 2013

DENDAM TERBALAS!!!


geram betul..tp x pe..akhirnya dendam ku terbalas jugak....wah marah betul ni...mmg marah...marah sbb kene dok opis sorang2 sementara yang lain dah bercuti raye awal kononnye nak pegi petik buah limau...abis tu die je yang nak petih buah limau..aku ni x de perasaan ke nak petik buah limau...x pe..x pe...sabo..sabo..tarik nafas......hembus...tarik ..,...hembus...x pe la..ai kan JAGA kat opis ni...mmg penting..mmg selalu kene ade kat opis..kalo x bangkrap opis...ye tak...mata di tebeliak..bibir diketap.....erkk...buruk benor rupenye...


sbb x de orang kat opis...td lunch teringin nak mkn mee sup ala tomyam ....nak beli yg dah siap malas sbb x sedap....pastu tak puas....ai kan jaga...sambil berjaga kene makan slow dan makan yang sedap dan banyak....kat opis ni ade periuk nasik...so decide nak masak sendiri....turun bawah kejap pegi kedai runcit....beli bahan bahan...ewah..bahan2.... pastu cepat2 siang sotong sbb takut bau....gedik siap nak pakai sotong.....ingat kat rumah ape...hehehe

ha..tengok...ada sotong, ada fish ball, tomato.....

memandangkan dulu rajin main masak2 kat opis....so tak de hal la nak dpt minyak masak....bawang putih pon ade lg dlm peti sejuk tu.....mcm kat rumah kan....
Masukkan sume bahan ye puan2....tengah feeling memasak ala2 master chef td...skali dengar mcm ade org tekan loceng...so gelabah terus masuk sume bahan dengan sotong skali....sape pulak yg dtg ni....nak memasak x pe kat opis ni..tp kang org tengok siap ade sotong fish ball bagai..mcm buat party pulak...hehehhe

Skali kakak cleaner dtg...lupe pulak ari khamis kakak cleaner dtg....ceh..ingat sape td...memandangkan bahan2 dh mesuk sume...biar je la mee tu masak dgn sndirinye...pastu terus kemas ape yang patut bagi ruang akak cleaner nak buat keje....
Tara...over tak siap ade daun bawang ngan daun yang slalu kat tom yam tu..daun ape tah..ala janji daun la....
siap...cewah konon kat pinggan sikit..padahal mkn seperiuk..dah nye aku sorang..hehehehhe...tu nampak tu..bawang goreng pon ade,,,,,rasenye...sgt sedap.....sedap antara mee yang tersedap di opis ni....opis ni je la..kat luar lg sedap kot....tp lebih kepada rase megi..megi pama...rasenye mmg sebijik Mee PAMA  cume masam sikit sebab letak tomato....magik kan...masak mee tomyam rase Mee PAMA....tp mmg dr td letak Mee PAMA pon..kalo x..x de la sesedap mee PAMA..heh..... Memule tu nak beli megi tom yam...pastu abis...tu yang tetibe beli Mee PAMA...

Ha....puas hati...hati gumbira...akhirnye dendam terbalas...ai kalo ade makanan....marah pon jadi x marah....hehehhe so tu la die entry kali ni bertajuk dendam kesumat terbalas....mih..mih...

Pastu sambung buat keje....dengan hati gumbira...pastu pegi pantry tengok kot2 ade bahan bukti yang belum disimpan...hehehe...skali nampak minyak masak belum simpan...        
                                              

Sukahati punya pasal...baru perasan expired date kat botol minyak tu  2010....padan la dh lame x org kat opis ni x main masak2..tp minyak tu gune sikit je...arghhhhhhhhhh.....jgn cirit birit sudah....tp x pe kot...

errr...k la..sakit perut suda..mkn banyak kot...



L.O.V.E
Cik Puan Kikin



3 comments:

putihliLiNN said...

wraghhhkahkahhh...
entry rase nak sekeh..
tapi salute sama ko sbb aku pun tumpang rasa puas hati sama..
ok esok aku cadangkan ko main bunga api eh mercun lipan bara dalam opis , barulah real feeling2 raye..

Mas Zull said...

assalamualaikum...sedapnya...:)

minami-san said...

Kelasss kim! Tomyam terus katanya.




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio