Thursday, 30 May 2013

Anak itu bukan untukku....

Assalamualaikum...

ni segmen luahan hati.... aritu ade org nak bg baby...bile mama ckp ade org nak bagi baby...x tanya en kuntum terus je ckp nak....derhake sungguh.....bkn ape....selalu berebut dgn en kuntum pasal amina kecik...amina kecik rapat dgn en kuntum....saye kesepian gitu...kalo en kuntum x de atau x layan amina kecik, baru die nak kat kite....kire last choice la...ceh....tu yg nekad nak baby lagi satu....

Mama ckp baby tu lahir mase raye...oh...dlm hati ckp harap2 boy..hehehhe....boleh pulak nak harap...sbb kalo boy leh pakai smart2...tp kalo gegirl pon ok...x kisah sbnrnye jnji baby...bile dlm kereta buat2 tnye en kuntum..ok ke kite amik baby lg satu...tnye je la walaupon dlm hati dh nekad...en kuntum ckp....hmmm...amina kan kecik lg...belum 2 thn....sian die kang x cukup kasih sayang....tetibe hati jd marah....diam je terus x nak ckp...(protes la tu...)pastu en kuntum ckp...nnti la diskas dgn mak...(mak en kuntum)...sbb yang nk jage mase kite gi keje die jugak...(dlm hati ckp..ok fine..x kire nak jugak)..

Bile smpai rumah mak en kuntum...terus nak mandikan amina...dengar la anak beranak tu bebual...tp x berape nak dengar sbb amina kecik ajak nyanyi lagu AEIOU...O otak yg bijak...u ular mmbelit....die keje jerit je..dh la nyanyi pitching kelaut....nak dengar anak beranak begosip pon payah..cume dengar mak die ckp...x kisah..tp amina tu kecik lg...ok...tu maknenye ok la kot...perbualan lain2 x tau sbb amina dah melalak...

esoknye naik keje gigih carik name anak...hahahhaha....kalo laki nak name.. A'ali Imran or A'ali Aiman isk...Aufa pon sedap....Amali Akram...Arfa pon sedap...haish..tu baru huruf A...smpai huruf G...Ghazi...dh mcm shawn Ghazi pulak....tp Ghazi tu makne die ok jugak...pastu pening.... carik name baby girl la pulak...dah berangan je keje...cari punye carik tetap nak name Nur Fazura ...tp Fazura tu x jmpe pulak maknenye...pastu pening...pastu emosi kalo en kuntum bekeras tak nak cam ne..isk...pastu br terfikir....doa la...kalo baby tu untuk aku....permudahkanlah...kalau bukan...semoga baby tu dpt parent yg terbaik dari aku...

x smpai seminggu....pag td tel mama...mama ckp..kim x yah la amik baby tu..lah pulak...mama ckp smlm ade org dtg...die ckp die doktor yg nak uruskan pasal bakal baby tu...yg pelik babynye lom ade pon...dah nak urus segala..pastu mama ckp org tu x mcm doktor pon....oh lupe..my mum tu nurse pencen hokey...bepuluh tahun keje sepital..takat doktor tipu kenal sgt....dtg nak collect 3k...utk prepare document...then...balance lg 2k mase dh dapat baby nnti...mase tu bapak saye dh buat muke...mama diam je....mlm tu jugak mama dtg rumah budak tu ckp x nak dah baby tu walaupon mama yg beriya confirm nak amik baby tu....selame ni baby dah ade baru bayar..setel semua..ni boleh pulak ade org tengah yg tukang mintak duit segala...mama saye ni nurse kad wad bersalin..setakat urus2kan org nak amik anak angkat die dh tgk banyak dah...x de pon prosedur sebelum selepas...slalunye semasa amik baby baru urus semua...

Akhirnya saya lega....memang baby tu bukan untuk saya...moral of the storynye...jgn derhake,,,,sebelum buat keputusan, diskas la dulu.... berdoalah hanya Allah yang tau apa yang terbaik untuk kita...last skali...sayangilah apa yang ada di depan kite..rezeki tu dari Allah....

*** eksited terlebih tu sbb mase buat umrah dulu..salah satu doa saye ialah nak baby lagi sorang....****


2 comments:

huny madu said...

Xpe la xde rezeki awak, inshaa Allah akan ada lagi. Allah tau apa yg terbaik utk awak :)

minami-san said...

InsyaAllah Kim. Nanti adalah tu.




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio