Friday, 30 November 2012

Romantik di mata anda...

semalam dalam perjalanan balik rumah mama... saya seperti biase membuta disebelah sedangkan En. Kuntum tgh drive dengan cekap dan amanah....tetibe En. Kuntum mintak tolong saye BB kwn die sbb die tgh drive...saya yang baru nak mimpi layankan je la, dr die mem BB sambil drive, baik saya yg taipkan...die ckp saye taip begitula seterusnye....


EN KUNTUM:            Awie, esok ko keje tak?

KWN EN KUNTUM: x, esokkan ko ade...lg pon esok aku nak kuar ade jemputan... ( jemputan kalo org johor atau org jawa bermaksud ade undangan majlis kawen , so kalo org johor diorg slalu ckp, ade jemputan la esok...)

EN. KUNTUM:           Jemputan dengan adik keeee..... ( adik yg dimaksudkan mungkin gf kwn die la )

KWN EN KUNTUM: x la....hehehehheheh  (apa yg lawak nye pon aku x paham )

EN. KUNTUM:            Ye la tu..... x beli cetet ke utk adik? ( yang ni aku x paham, mase nak type tu tnye die, cetet tu mende? en Kuntum ckp type je la, sibuk la,,,x puas ati, camne nak eja? eja je la C.E.T.E.T , mase ni mcm tepinge2, tp tetap send jugak )

mase tu saya mintak kepastian, mane la tau cetet tu kod rahsie die ade awek lain ke, lepas pakse2, tetiba dpt BB lg dr kwn En. Kuntum

KWN EN. KUNTUM:  x beli la Cik Ted, ari tu pegi tengganu dah beli dah anak patung penyu besar....

aku like, whatttt?tegelak besar dah mase tu, En. Kuntum ni die mmg lain sikit, mmg masalah problem die dengan spelling dan sebutan, kalo bende pelik sikit tah hape2 die sebut tp pretend die je yang betul.....

AKU:                               CIK TED la.. ! 

En. KUNTUM:                same je kan? selambe je die...adoi....

( en Kuntum skrg ni tgh kemaruk tengok adam dan hawa, kalo malam2 kat tv tu die tak tgk, kalo aku tgk tv , die bebel ckp tah hape2 la cite tu, padahal kat opis die tgk online, tu yg die tau CETET die tu, hahahha)

aku ade tnye, nape x penah belikan CETET utk saye mase becinte dulu? nak tau die jwb ape, CETET ni mane zaman dulu, baru2 ni je ade sejak cite ADAM dan HAWA... pade fikiran die teddy bear besar tu dulu x de, sekarang ni je baru ade, latest product sejak cite adam dan hawa....OMG.....sian amina smpai skarang mmg die x de teddy bear, asyik beli bola, belon, mainan merepek.....baru aku perasan anak aku x de teddy bear....
                                             CETET katenye....

tak tau aku penah cite ke tak sblm ni, mase becinte dulu aku penah mintak anak patung pooh yang besar, sbb tgk kwn aku dpt anak patung pooh besar, sekali tu mmg die buat suprise..aku dpt anak patung pooh besar, tp bukan yg kat jusco yang dulu femes harge 99 tu....die beli kat air hitam harge kalo x silap dulu mahal jugak dlm 80...lg besar dr jusco punye..aku mase tu..hehehhe...tq..suke...tp masuk rumah kene kutuk dengan along...sbb cap air hitam, padahal kos die nak gi air hitam dah lebih dr harge pooh original yg tgh offre kat jusco RM 99 tu... mlm tu die tel aku tnye..nape beli yg kain punye ( yang air hitam ni permukaan die kain )..nape tak beli yg kat jusco tu..die jwb kan tu lagi besar dr jusco punye....ye la tp die kain.....aku merungut..pastu en kuntum jwb..awak kan semput...kene la beli pooh yang kain.. habuk tak lekat....tet..disitula aku lihat die sgt romantik... pastu yang x tahan tu...die suruh namekan pooh tu aiman....aku tanye pulak..nape aiman? die jwb... sbb aiman x kisah...pastu die gelak..ha ye la aku x kisah..romantik kan......tu la org ckp..romantik tu terlalu subjektif....

itulah kisah romantik yang buat saya tertarik dekat En. Kuntum, die sentiase rase ape yg die buat tu romantik , x pe la...yang penting die yakin die romantik..hahahhaha...

ni poh yg cap ayer hitam, permukaan die kain...
            ni la pooh yang orkat jusco....lgpon kat kaki die ade button tekan je ade bunyik...

 *** sumber gambar: uncle google


note: HEP HEP..lom habis lagi...korang jgn lupe sape yang belum join lagi segmen ni....sile join sekarang ok....


3 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bila abisnya segmen akak tu.. ingat da abis.. ingat nak join la nanti

Mimie Najib said...

alahai..so sweet..cetet ye..ahaha..sy yng baca pun terpinga2 jap apa tu cetet..rupanya cik ted..so funny.. :)

syaz syasha wanie said...

Anda di tag :) jemput join yaa :) pelbagai hadiah menarik disediakan http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/12/partner-end-year-giveaway-by-hadifah.html




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio