Thursday, 1 November 2012

SIBU ISLAND YANG DAMAI PART 3

Paginye decide tak mo breakfast awal2, nak jenjalan dulu kat laut...

 Puteri Duyung yang belum breakfast....
Air Laut yang tenang...

Lepas berangan2 tepi laut.....tetibe rase kang kalo lambat breakfast makanan habis pulak..hahha..boleh pulak cam tu..padahal br kul 7.30am..hehhehehe..kite tengok ape nak makan breakfast kali ni...
 Ade Roti Canai & Roti Telur beserta kuah dal dan kari..sedap rotinye panas...

 Scramble egg dan pelbagai jenis telur....telur stengah masak pon ado...bertelur2 la kat sini....

 Mee Gooreng, bake bean...
wafle & pelbagai jenis cereals
Nasi Lemak sedap
Air Soya & fresh orange & Muffin..ni je antara yang aku amik gamba ade lagi roti dan jem2 nye, ade buah ada salad kalo x silap..ape tah lagi.....

lepas kenyang..kite bagi rusa makan pulak....
lepak jap...
pastu x de gamba dah sbb spt biasa mak duyung nak mandi laun dan kendian mak duyung bilas badan mandi pool smpai tengahari.....smpai time check out...
Sambil tunggu ferry dampai, ade yang main carom, main congkak, main UNO,dan sebagainye..main je..free kan...



Babai Pulau Sibu...Nnti dtg lg tau...tau.......gamba dr tingkap ferry......

Kesimpulan yg saya dapat kat sini,
1- Pulau Sibu sangat cantik 
2- Ferry ke Pulau Sibu hanya stengah jam je perjalanan
3- x de monsoon time, boleh pegi sepanjang tahun
4- better amik pakej yg siap makan sebab pulau ni private island, so x de kedai makan atau perkampungan 
5- bawak makanan yg cukup bagi yg cukup makan
6- sangat sesuai utk org honeymoon
7- Team Building pon best
8- kalo dtg sini datang ramai2

Jom Gi Pulau Sibu....nak diskaun?email saye je....



3 comments:

LydSunshine said...

Nak gi! Nak gi! Cemana dia takde monsoon time? Sebab dia sebelah yang dekat sumatera tu ek? Cantik jugak pulau sibu ni. Rusa tu ingatkan rusa tipu, sekali bila tgk dah ramai2 punya rusa, rasa excited nya nak bagi makan rusa jugak.

kikin said...

mmg pulau sibu x de monsun time...bulan 12 pon leh pegi...x yah lame2...2 hari 1 malam pon cukup...rusa tu rusa betul...kalo dok bilik kat atas2 bukit tu..rusa dok bwh challet je...dtg la....sgt puas ati...

hananhadila said...

wah bestnyee .. btw , awak di tag ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/11/segmen-tambahkan-followers-diblog.html




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio