Wednesday, 6 April 2011

Susah ke jadi perempuan....????

hurm...susah nak eksplain...susah jugak nak jawab....ade yg ckp senang ade jugak cakap susah....susah sgt ke jd perempuan ni?

Sebenarnye...jd perempuan x susah...perempuan boleh pakai baju warna warni....boleh pakai pelbagai fesyen dan aksesori....cume..nak pakai warna ape harini ye?nak pakai tudung yg mana?nak pakai gelang ape?dan pakai fesyen ape hari ni???tu je..x susah kan???

Susahke jadi perempuan?kalau kat opis nak kene baik dengan semua orang..kalo x baik nnti org kate anti sosial....kalo baik sgt dengan kwn opis....dpt geng gosip pulak....bile dh ramai2 tu sah2 kene begosip...gosipkan hal perempuan yg lain...hurm...so baik layan je gosip tu drpd jd bahan gosip...x susah kan jd perempuan???

x de la susah sgt jd perempuan.....bile depan bf n depan bakal mak mertua kene sopan santun dan lemah lembut....ye la br leh jd calon menantu....ala...depan bf ngan mak mertua je....depan kwn2 sendiri...jd la ape pon ko nak jd...x susahkan jd perempuan?????

bukan susah sangat jd perempuan....best ape bile dtg bulan boleh cuti....sakit sikit leh jmpe doktor...untung2 dapat mc...paling x pon banyak penyakit untuk perempuan.....ala...boleh rest kat rumah....ade tu kene sakit puan...ala..mmg penyakit tu utk kaum perempuan...kan banyak doktor sakit puan utk direfer..so x susahkan jadi perempuan???
x de la susah mane pon jd perempuan...bile belum kawen badan slim....bile dah kawen dh beranak pinak badan dah montel...untung nasib laki sayang....x untung nasib laki pandang awek lain....kalo laki cari lain org cakap x pandai jage laki...x de la susah sgt jd perempuan kan?
hey..x susah la jadi perempuan...bile keje pakai seluar dengan kemeja, hari jumaat pakai baju kurung...hari sabtu pakai jeans dengan blouse x pon skirt...kalo kenduri biase pakai baju kurung..kalau dinner nak kene pegi cari baju glamour sikit..tp x nak glamour sgt tp kalo blh nak nmpak glam depan semua org....pakai baju ketat org kutuk....pakai baju longgar org ckp skema ala2 ustazah perangai x kene dengan baju...lalalalal....sok..sek..sok...sek... ape susah..baju kan banyak..nak kene pandai pilih je...x susah la jd perempuan....

senang je kot jd perempuan...kalo x pas spm suruh kawen je...kalo result spm soh blajar lg nnti kawen dengan org ternama yg kaya raya....bile dh kawen dengan org kaya duduk rumah jd suri rumah je...biar laki cr nafkah dan cuci mata kat luar sana..perempuan just duduk rumah..or masak...dan setia menunggu laki kat rumah smpai boring....senang je kan jd perempuan....

terlalu senang jd perempuan....kalo kawen awal mesti org mengata...tu ade hal la tu sbb tu kawen awal...kalo kawen lambat org mengata jugak..x laku la tu...x pon nak ngorat dato kaye...mesti ade agenda tu...bile dah kawen...la..belom ade anak lg???/kalo dah beranak..asyik beranak je keje....kalo jd janda....tu x de keje lain nak ngorat laki aku...terlalu senangkan jd perempuan....

Dah dapat dh jwpnnye? Senang rupenye jadi perempuan.... Tp sebenarnye jadi diri sendiri lg senang....jangan pikir pasal orang..yg penting jage hati kite sendiri.....khas buat perempuan2 diluar sana....SENANGKAN JADI PEREMPUAN???

3 comments:

minami-san said...

hahahaha... senang ke jadi perempuan? bila 27 tahun org dah mula tanya bila nk kawen. mujur muka lawa. hahaha. senang je jadi perempuan. =)

kikin said...

ha..senang kan..bile dh kawen org tnye bile nak beranak....senang betul jadi perempuan.....

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

hahaha...setuju dgn minami-san. kalo ko nyampah org tnye bler nak beranak? aku nyampah bler org tnyer bler nak kawen? tp, pasneh aku nak jwb cam contoh jwpn ko bg arituh..."nak sponsor kew? tp, nak tmbh sket lg...aku xmain brand murah2 neh...nak yg mahal2 ok. standard butik. hahaha...senang kan jd perempuan?!




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio