Monday, 4 April 2011

X SUKE TP SAYE BUAT... ;-P

Pernah tak kite kutuk orang atau merungut perkara-perkara yg kita suke..tapi last2 kite pon same…?hehehhe….mesti ade kan?kan?memule x suke..last2 tesuke pulak… eeeiii..jangan x mengaku…

10 perkara yg saye benci / atau menyampah atau yeyek pada mulanya…last2 saya yang terjebak same..heheh
1.  Mase sekolah dulu…saye nyampah tgk orang2 yang ade adik angkat…eeeii..pls la….tapi sudahnye mase form 5… saya yang ade adik angkat…. 2 orang lak tu..isk….
2. benci tgk orang yang kalau becinte asyik dengan pakwe die je…pakwe die je la betul….kengkawan sume x betul….asyik deting je….boring…nyampah..ewwwww….tapi last2…bile saye ade bf…baru tau..asyik nak ajak die deting je….ehehhe…padan muke saye…..nyampahkan dengan saye,,,
3. benci + nyampah + meluat org yg 24 jam dgn hp/facebook twitter dan mase mkn pon masih ngadap hp….hp..dan hp…dah la kite blanje mkn..die tetap hp..game..sms..twitter..bbm….dan sudahnye…laki saye nyampah tgk saye dgn hp…nak masak pon leh bbm…(tapi saye bbm tanye resepila)..dan saye ngaku..saye yg taksub…OH MY BB….x pe la..saye x de beby…tp saye ade bb..ok le tu..ehhehe..
4.  X suke org yg suke type euww…euww …dulu geli…tp skali bile try type euw…euw..rase comel pulak….hahaha…..
5. Dulu selalu komplen kat mama….mama ni asyik masak gulai lemak cilia pi je….masak ayam goreg dh la….gulai lemak cilia pi telur itik la…gulai ikan keli la…euww..euwww…last2 skrg ni saye yg teringin nak masak gulai lemak cilia pi tu…dh blaja dh pon…sbb rase terer je bile pandai masak gulai2…haha…
6. Dulu terlalu suke gi kenduri kawen...x suke menghampakan tuan rumah yg menjemput..tapi skrg saye paling malas nak pegi rumah org kawen.....1001 alasan kuar nnti....

7. X suke bace status fb yg berdialog dengan suami/isteri yg sepatutnye boleh je ckp kat rumah...cth: en suami..jom kite shopping baju raye.... ( tlg ckp kat rumah boleh x?) x pon..ehehhehe..contoh kedua....
'oh anak ku...dah tumbuh gigi hari ni...nak merangkak2 pulak...'( anak awak x de fb..x tau pon nak reply status tu)..euwww..last2 saya yg gemar mmbacenye...walaupon dlm keadaan terpakse sbb mcm comel la pulak bace bende2 lawak cam tu....

8. x suke bf / suami merokok..sudahnye suami sendiri yg merokok....huk..huk...ni nak kene bendung ni.....saye akan atasi segera..insyaallah...

9. x suke pakai shawl dulu.....tp skrang saye peminat shawl...heheh

10. x suke + nyampah bile org tnye bile nak ade anak...tp skarang saye tetap x suke...erkkkk....x suke laaaa....

ha...tula....lain kali jgn cepat sangat x suke...sblm ckp x suke...selidik la dulu...nnti lame tesuke kan dh termalu....eii...suke-suke je....hehehehehhe.....





 

2 comments:

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

hahaha...klako entry ko neh kin. tp, aku suka!
aku pown pernah xsuka+menyampah kat seseorang. Last2 ntah mcm mn tersuka plak...trs jd bf. ha...tp, la neh...sumer tuh dah tgl kenangan la.kali neh bleh arr aku betul2 xsuka+menyampah kowt. akakakakkaka

aku igt lg pesan cikgu aku dan dak2 umah ms kt poly dulu... "moral of da story, jgn benci orang" hahaha setepek kena btg idung sendirik!

kikin said...

haha..kan..kan....




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio