Wednesday, 26 September 2012

LEGOLAND

4 September aritu dpt masuk legoland.....hepi la..sbb masuk opis je bos ckp jom kite gi legoland...rase mcm eh...x yah buat keje ke?ok..ikut je org dh suruh tu..yg penting x masuk opis..tu namenye keseronokan berganda....kejap je dr opis nak ke legoland...jalan super clean & clear..ye la opis hour kan....smpai sane nampak..eh...geng2 travel agent yg lain dah siap mengadap beratur kat kaunter travel agent....super panas cuaca haritu..dengan sesak2 beratur..walaupon ada 4 counter utk travel agent...tp tetap sesak...ramai jugak yg merungut...ape ni dah invite tp kene beratur...aku saba je la...dah free pon merungut lg...hahha..konon2 buat2 gelak padahal perli mamat tu...padanla die berangin..die dah stengah jam kat situ...aku baru 5 mnit..heh...lame2 aku pon merungut jugak..tp free...saba je la kan...

hoye hoye....dpt tiket..yey....eh bukan tiket je...ade voucher lg...hehehe...lagi kegembiraan begande...ok sebelum memulekan cerita...nak nasihatkan sesiapa yg nak masuk legoland...sile dptkan tiket terlebih dahulu..jgn nak masuk br nak beli tiket kat kaunter....mmg ramai...kang spoil mood je nak masuk legoland...pastu siapa rase die ibu mithali..yg sayangkan anak2...tolongggggla jgn bwk baby....bukan ape tempat ni baru..so pokok x banyak..so cuaca agak panas....tggu baby besar sikit ok...bile baby dah besar..pokok2 pon dah besar...ok baru boleh bwk baby....bukan x bg.....cume kesian la bwk baby tempat ramai org dan panas...

Antara yang menarik kat dalam Legoland....
 Teka ni ape?kalo x tau mmg korang x terer...

 ni yg paling menarik sebab ade aku..hehehe..
 Menara kat blakang tu mcm menara taming sari kat melaka..tapi mase aku dtg ni lom boleh naik lagi....

 Ni roller coster yg kepala naga kale ijau tu...pergh....laju...takut mak...aku ade kat atas tu..nampak tak?hahahha.....kalo aku tipu pon bukan korang tau..hehehhe
 Ni kat lego technic...kat dlm ni leh main lego...best sbb ade banyak sgt lego..korang leh cipta mcm2..ni antara yg aku dh siapkan...huh letih jugak...heh...
 Gile rase nak cabut je lego ni...geram tengok...
 Ni lagi best....aku mase ni kat dlm...tu yg x nampak...heh...
 kedai lego pon mcm lego..
 antara keychain lego.....blh tahan dot dot dot  jugak hargenye.....
 lego nenek...
 tetibe berade kat tanah lot bali...
 Johor Port ...

 Tolong...tolong....
 Singapore...
 Angkor Wat...
Salam Taj Mahal...

So far..ok la 1st attraction in asia yang ade kat Johor...oh...tetibe proud to be Johorian...Mmg la tiket mahal sket pada pendapat aku...tapi ape salahnye demi memajukan produk pelancongan sendiri...dr nak kene pegi jauh..ngan tiket flight lg....so semua warga Malaysia..Jemput dtg ke LOGOLAND......sape nak booking hotel ke tiket Legoland ke....email je aku..heh...

Tips-tips:
1. Dptkan tiket dulu..jgn nak buang masa beratur kat kaunter ( beli ngan aku)
2. Bwk mineral water, aku rase x boleh bwk kot air dlm ni...tp setakat sebotol tu sumbat je la dlm beg....
3. Bwk payung , kipas tangan,,,
4. Bwk duit banyak2 bagi yg kuat makan....Makanan kat sini mahal sikit...tp portion besar..
5. Sape yg bawak anak ramai...x yah masuk kedai sourvenir melainkan anak korang jenis x reti nak mintak mainan.....hehehehhe
6. kebanyakan games sesuai utk parent dan anak2 
7. Kamere jgn x bwk....kang nyesal
8. Dtg la LEgoland beramai-ramai!!!! hehehhe

2 comments:

Hanna said...

Wahh bestnyaa... Hanna pun teringin nak pergi..

Nasuha said...

sy tgk kt tv je legoland..




 

Copyright 2012 © Design and Edited By KawaiiDyshaStudio